Ce trebuie să afli?

Supracapacitatea bunurilor este rezultatul dorinței fiecărui concurent de a-și crește cota de piata. Creșterea continuă a fiecărui concurent provoacă hiperconcurenta. Managementul activității de marketing te ajută să alegi piețe-țintă și să atragi, păstrezi și dezvolți clienti, prin crearea, comunicarea și furnizarea valorii superioare pentru client.
Trecerea de la orientarea pe produs la orientarea spre piață și consumator influențează metodele de succes în marketing. Adaptarea și individualizarea, inovația, accesarea potențialului piețelor cu creștere rapidă sau depășirea așteptarilor clientului sunt câteva dintre metodele de succes pe care le poți implementa ca să-ți crești compania.
În piața de consum (B2C) sau în cea de afaceri (B2B), marketing-ul identifică nevoile și dorințele consumatorilor evaluând cererea acestora. Analiza pieței este posibilă cu ajutorul cercetării de piață pe care te pot ajuta să o faci.
Crearea valorii furnizate clienților și obținerea satisfacției și a fidelizării lor, pentru menținerea unor relații profitabile cu aceștia este un obiectiv important. Te ajut să identifici principalele atribute valorizate de consumatori, importanța cantitativă a diverselor atribute, să evaluezi performanța companiei în satisfacerea așteptarilor de valoare ale clienților, monitorizarea evoluției în timp a valorilor pentru clienți.

PAȘI SPRE SUCCES

Ce trebuie să știi ca să operaționalizezi ceea ce descoperi relevant pentru tine aici?

Arii de expertiză

Cu ce te pot ajuta în calitate de expert.

Strategie de marketing

Strategia ține cont de: obiectivele financiare, strategia de poziționare, strategia de marcă, prezentare generală a produsului / serviciului, obiective detaliate după produs, canal de distribuție și / sau segment de clienți, planul de vânzări.

view all events

Structurarea bugetului

Structurarea bugetului ține cont de 3 tipuri de planuri: 1. Lean (păstrarea cotei de piață) 2. Target (creșterea cotei de piață)3. Stretch (creștere accelerată).

view all articles

Management de risc

Evaluarea riscurilor ține cont de 3 factori: 1. severitate, 2. frecventă și 3. probabilitate. Utilizând matricea de evaluare a riscurilor fac din managementul riscurilor o activitate facilă.

contact me

Structurarea proceselor

Am o abordare orizontală, în care structurez organizația de-a lungul proceselor-cheie, în locul organizării de-a lungul produsului sau al funcției. Corelez structura procesului cu strategia companiei și prioritățile competitive.

view all courses

Training și coaching

Cursul Centrarea pe consumator conține: customer journey, customer persona, value proposition si experiența consumatorului, utilizarea digitalului pentru anticiparea nevoilor consumatorului.

view all videos

book & dvd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

view all items

HAI SĂ NE CUNOAȘTEM!

Dacă vrei să afli mai multe despre modul în care putem colabora, te invit să mă contactezi.