Ce trebuie să afli?

Formale sau informale procesele au scopul să eficientizeze activitatea individuală și de echipă. Structurarea acestora scade numarul erorilor, timpilor de livrare, dozează corect efortul de producție și crește nivelul de satisfacție la locul de muncă.
Cresterea eficienței organizației, calității rezultatelor, îmbunătățirea cadrului de monitorizare a perfomanțelor, eficientizarea utilizării resurselor.
1.Plângerile clienților asupra calității slabe a produselor sau serviciilor 2. Frustrarea colegilor 3. Efort suplimentar pentru finalizarea procesului 4. Creșterea costurilor 5. Risipirea resurselor.
Integrarea Six Sigma, ca metodologie axată pe reducerea și standardizarea variabilității procesului, cu abordarea Lean, care urmărește reducerea deșeurilor, a creat Lean Six Sigma. Metodologia s-a dovedit a fi de mare succes într-o varietate de industrii. Aplicarea sa nu se limitează la zona de producție, ci se extinde și la industria serviciilor și administrației publice.

PAȘI SPRE SUCCES

Ce trebuie să știi ca să operaționalizezi ceea ce descoperi relevant pentru tine aici?

Arii de expertiză

Cu ce te pot ajuta în calitate de expert.

Maparea proceselor

Maparea proceselor Lean Six Sigma este o diagramă care ilustrează toate intrările și ieșirile unui eveniment, proces sau activitate într-un format ușor de citit, pas cu pas.

Selectarea proiectelor relevante

Un proiect de succes va duce la îmbunătățirea calendarului de execuție, a calității sau a costurilor și poate fi utilizat pentru a răspunde nevoilor clienților externi, clienților interni sau acționarilor.

Estimarea costului vs calitate

Costurile reale ale unei soluții potențiale luate în considerare comparativ cu beneficiile potențiale ale soluției orientează decizia adoptării sau respingerii soluției.

Evaluarea capabilității unui proces

Este folosit pentru a demonstra că procesul este centrat în limitele specificațiilor beneficiarului. Variația prezice că procesul este capabil să producă componente în limitele cerințelor de toleranță.

Analiza de impact

O analiză formală a efectului asupra afacerii în cazul în care un anumit proces nu reușește sau își pierde eficiența. Identifica nivelul minim de performanță al unui proces dat pe care o organizație trebuie să-l aibă ca să opereze.

Implementarea planului de control 

Un plan de control bine realizat într-o organizație contribuie la evitarea impactului negativ din cauza deteriorării procesului.

SPUNE-MI CU CE TE POT AJUTA!

Dacă vrei să afli mai multe despre modul în care putem colabora, te invit să mă contactezi.